top of page
White Room

Specialisaties

SEA, Shopping, YouTube, Display

Google Ads

GTM, GA4

Tracking & Analyse

Facebook, Instagram, LinkedIn

Social Ads

Zoekwoorden & Doelgroep

Research

Google Ads

Google Ads is een krachtig platform voor online adverteren dat verschillende soorten campagnes biedt om je bedrijf te promoten. Denk daarbij aan Google Search campagnes, YouTube advertenties, Shopping advertenties of Display campagnes. Welke optie wordt gekozen is volkomen afhankelijk van de doelstelling en de omvang van het project.

Search Campagnes: Met zoekcampagnes kun je advertenties weergeven wanneer gebruikers zoeken naar specifieke zoekwoorden op Google. Dit is effectief om je zichtbaarheid te vergroten wanneer mensen actief op zoek zijn naar producten of diensten die je aanbiedt. Het is ideaal om gerichte leads te genereren en directe conversies te stimuleren.
 

Shopping Campagnes: Deze campagnes zijn ideaal voor e-commercebedrijven. Ze laten producten zien met afbeeldingen, prijzen en winkel-links direct bovenaan of in de zoekresultaten. Shopping-campagnes zijn uitstekend om producten te presenteren en aankopen aan te stimuleren.
 

Display Campagnes: Display-advertenties verschijnen op websites in het Google Display Netwerk. Deze campagnes zijn geschikt voor het vergroten van merkbekendheid en bereik. Ze zijn ideaal voor het aantrekken van potentiële klanten die nog niet actief op zoek zijn.

YouTube Campagnes: Video is een krachtig medium en met YouTube-campagnes kun je advertenties weergeven voor, tijdens of na video's op het platform. Dit is geweldig voor het vertellen van verhalen, demonstreren van producten en het betrekken van je doelgroep.

Digitally constructed shelf_edited_edite

Social Ads

Intertwined_edited_edited_edited.jpg

Social media platformen bieden effectieve advertentiemogelijkheden om je bedrijf te promoten. Denk hierbij aan de platformen van Meta en ook LinkedIn. Deze platformen werken uitstekend wanneer je een breed publiek wilt bereiken en interactie wilt aangaan met potentiële klanten om deze weer te 'retargeten'. Geschikt voor zowel B2C- als B2B-bedrijven. Hier zijn de stappen om dit te bereiken:

Facebook Ads: Met het brede gebruikersbestand van Facebook kun je zeer specifieke doelgroepen targeten op basis van demografische gegevens, interesses en gedrag. Dit is ideaal om merkbekendheid op te bouwen, leads te genereren, interactie met potentiële klanten aan te gaan en uiteindelijk mensen je product te laten kopen.

Instagram Ads: Instagram is visueel en populair bij een jongere doelgroep. Het is perfect voor het delen van visuele content, zoals productfoto's en verhalen. Hiermee kun je een merk op een creatieve en authentieke manier presenteren en mensen op nieuwe ideeën laten komen.

LinkedIn Ads: LinkedIn is gericht op professionals en zakelijke interacties. Dit platform is geweldig voor B2B-bedrijven om heel gedetailleerd de juiste doelgroep te bereiken die normaliter moeilijk te vinden zijn via andere kanalen.

Tracking & analyse

Het volgen en analyseren van gebruikersgedrag op je website is van cruciaal belang om inzicht te krijgen in hoe je online aanwezigheid presteert. De tools GA4 en GTM zijn daarom niet weg te denken uit een succesvolle strategie en dienen op de juiste wijze te worden geïmplementeerd om succes te meten.

Google Analytics 4 (GA4): GA4 is de nieuwste versie van Google Analytics en biedt diepgaande inzichten in het gedrag van gebruikers op je website of app. Het volgt gebeurtenissen, conversies en andere relevante statistieken om te begrijpen hoe gebruikers interageren. Hiermee kun je zien welke pagina's het meest worden bezocht, waar gebruikers afhaken en hoe verschillende marketingcampagnes presteren.

Google Tag Manager (GTM): GTM is een hulpmiddel waarmee je eenvoudig trackingcodes en scripts aan je website kunt toevoegen zonder directe toegang tot de broncode te hebben. Hiermee kun je tags beheren, bijvoorbeeld voor het volgen van conversies, gebeurtenissen en andere trackingfunctionaliteiten. Dit verbetert de efficiëntie en flexibiliteit van het bijhouden van gegevens.

White Crosses_edited_edited.jpg

Research

alex-mNJ7c7-XCZQ-unsplash_edited.jpg

Een grondig begrip van je doelgroep en de zoekwoorden die ze gebruiken, is essentieel om effectieve online marketingcampagnes te ontwikkelen. Hier zijn de stappen om dit te bereiken

Doelgroeponderzoek: Analyseer demografische gegevens, interesses, gedrag en koopintenties van je doelgroep. Dit kan worden gedaan met behulp van tools zoals Google Analytics, sociale media-inzichten en marktonderzoek.

Zoekwoordenonderzoek: Identificeer welke zoekwoorden en zoekzinnen relevant zijn voor je bedrijf. Gebruik tools zoals de Google Keyword planner om te ontdekken welke zoekwoorden populair zijn en welke kansen er zijn om hoog te ranken in zoekresultaten.

bottom of page